Mesti telah menunjukkan kemahiran kreatif dalam merumus resipi. Cipta dan sediakan pencuci mulut mengikut menu arab yang sedia ada Cipta dan bakar roti terutamanya pada Pastri, Gula-gula dan Roti Syria. Mesti tahu seni membuat doh: Membuat variasi jenis roti sendiri Mencipta dataran tinggi keju sebagai pelengkap hidangan Mencipta makanan bakar untuk diet tertentu (bebas gluten, bebas gula, mesra diabetes, dll.) Periksa kualiti bahan-bahan dan ukurnya untuk resipi tertentu Pilih bahan-bahan yang diperlukan untuk pencuci mulut dan barangan bakar lain Untuk mengetahui pada setiap masa piawaian penyediaan dan perkhidmatan makanan yang dipersetujui Untuk bekerjasama dengan menyelia Komisen Pertama dan Kedua dalam membantu Chef de Partie pada bahagian dalam kelancaran bahagian itu pada setiap masa. Untuk bekerjasama dengan Komisen Pertama dan Kedua mengenai penyediaan semua masalah yang diperlukan untuk setiap perkhidmatan, dan untuk menyemak semuanya lengkap sebelum memulakan perkhidmatan. Untuk mengetahui sebarang keperluan khas hari ke hari atau acara yang akan datang. Untuk memastikan Chef De Partie dan Executive Sous Chef dimaklumkan tentang sebarang masalah atau aduan apabila ia timbul. Untuk memastikan perkhidmatan disediakan dengan betul dan tepat pada masanya untuk setiap tempoh perkhidmatan Untuk memastikan semua makanan disediakan mengikut resipi yang ditetapkan oleh Executive Sous Chef. Bersedia untuk menghadiri semua mesyuarat Dapur semasa bertugas atau sebaliknya Melaporkan semua kemalangan dan sebarang kecacatan dapur dan peralatan kepada Chef de Partie Untuk mengisi carta pengeluaran bagi setiap syif dan memastikan semua mise en place dilengkapkan sebelum perkhidmatan, melaporkan kepada Chef de Partie untuk menyemak
Rapid Growing Company
Diploma / Advanced Diploma / Higher Graduate Diploma / DVM / DKM Level 4 / DLKM Level 5.